Dondurma

Çocukluğumuzun ilk arzu nesnesidir. İnanılmaz bir cazibesi vardır. Bir o kadar da engelleyicisi! Sanılır ki kavurucu sıcakların söndürücüsü, serinleticisidir. Halbuki yedikçe içimizde ki harareti daha da artırır. Binbir çeşidi ve onlarca rengi ile bizi çağırır. En soğuk bir o kadarda çekici bir davettir dondurma. Süt ve safran ana iksirini oluştururken, çikolata, fistik ve meyveler bilinen yardımcılarıdır. Tek başına tüketildiği gibi, tatlıların yaz sıcaklarına uyumunu sağlayan bir kavalyesi ya da bir pastanın donmuş bir çeşidi olarakta karşımıza çıkabilir. Külahta yenmesi en makbülü iken helva arası sunumuda görsel bir yöntemdir. Erimeden tüketilmelidir ki çıkmayan lekelere ve arzulanan damak tadına varılabilsin.